Geldvorderingen

Geldvorderingen

Bij geldvorderingen kan de situatie soms heel vervelend worden. Als bijvoorbeeld klanten facturen niet betalen, steeds loze beloftes doen, of bij een conflict met een leverancier. Ook al heeft u volkomen gelijk, om gelijk te krijgen moeten er een goed en geslepen plan op tafel komen. Alle reden om Heerebout Advocatuur daarom te raadplegen. Met 30 jaar ervaring in juridische invorderingszaken en honderden cases die eisers winst bezorgden.

Verrassende adviezen

Bij Heerebout Advocatuur kunnen we erg goed luisteren. We halen de emotie uit de case en beoordelen eerst of de invordering wel langs de juiste weg gedaan is. We houden alles tegen het licht en komen met een advies. Het komt ook voor dat we adviseren een verlies te nemen in plaats van een geldverslindende procedure te starten.

Maar gaat Heerebout Advocatuur voor u aan de slag, dan laten we niet meer los. We leven ons in, we beoordelen de aard van de zaak en die van de schuldenaar en we weten vervolgens precies welke stappen gezet moeten worden. Dat geeft zoveel rust.

Geldvorderingen

Geschillen en conflicten bij Geldvorderingen

Waar kunnen we u bijvoorbeeld mee van dienst zijn:

  • Corresponderen met wanbetalers
  • Contracten en algemene voorwaarden checken
  • Informatie over opeisbaarheid
  • Vorderingen en verjaren
  • Aanmaningen
  • Beslag leggen
  • Etc.

Heeft u ook te maken met invorderingsproblematiek? Neem dan contact met ons voor een eerste kennismaking en advies. Daarna weet u precies wat u te doen staat.

Geldvorderingen

Een mooi voorbeeld

Wanneer is iets overmacht of niet? De Corona tijd en de lockdownperiodes zijn voor veel ondernemers dramatisch geweest. Vaak konden ze niet aan hun verplichtingen voldoen en deden ze een beroep op overmacht. Maar juist dat beroep op overmacht is in Nederland vrijwel kansloos. Wat wel perspectieven biedt: een beroep op “gewijzigde omstandigheden”
Doe er uw voordeel mee!

Inmiddels is er ook nieuwe jurisprudentie ontwikkeld om de gevolgen van lockdowns enigszins te beperken. Bijvoorbeeld: de gedeeltelijke nakoming. In huurzaken werd de huur bijvoorbeeld vaak verlaagd naar 50% met inachtneming van het share the pain beginsel. Maar er zijn meer veranderingen. Wij kunnen u er alles over vertellen.

Contact us