Zweden kiest voor nieuwe sekswet: eerst toestemming, dan pas seks.

De Zweedse Tweede Kamer heeft met een grote meerderheid gekozen voor een nieuwe zedenwet. In het Scandinavische land moet er voortaan expliciet vooraf toestemming worden gegeven als iemand seks met een ander wil hebben.

Tot nu toe geldt in Zweden dat een weigering van seks, verbaal of non-verbaal, nodig is voor een veroordeling voor verkrachting. De Zweedse regering draait dat nu om: expliciete toestemming van beide kanten is nodig, anders kan sprake zijn van een strafbaar feit. De boodschap is simpel: je moet aan de persoon met wie je seks wilt vragen of hij het ook wil. Als je er niet zeker van bent, moet je het laten”, zei premier Stefan Löfven eerder.

Overwinning

De nieuwe zogeheten goedkeuringswet moet al op 1 juli van kracht worden. Volgens Amnesty International is de nieuwe wet ‘een grote overwinning voor vrouwen die onvermoeid hebben gestreden voor deze verandering’. Advocaten in Zweden hebben kritiek op de wet. Zij stellen dat het in de praktijk alsnog moeilijk zal worden om te bepalen of er juridisch uiteindelijk wel sprake was van vrijwilligheid. De Zweedse orde van advocaten noemt de wet ‘zeer onduidelijk en er bestaat een risico voor rechtsonzekerheid’.

Heerebout Advocatuur Telefoon0252 620 557

Heerebout Advocatuur: Zweden kiest voor nieuwe sekswet

Heerebout Advocatuur: Zweden kiest voor nieuwe sekswet

Advocatuur algemeen

Verschillende rechtsgebieden? Heeft u advies nodig bij een (dreigend) conflict of zoekt u een advocaat voor het starten van een kort geding?
Bij Heerebout Advocatuur wordt naar u geluisterd, worden adviezen aan u verstrekt en antwoorden gegeven die u verder helpen.

Op tijd contact zoeken met ons advocatenkantoor kan veel problemen voorkomen. Er zal altijd geprobeerd worden een geschil zonder tussenkomst van de rechter op te lossen. Is de gang naar de rechtbank echter onvermijdelijk, dan staat Heerebout Advocatuur klaar u te helpen alles tot een goed einde te brengen. Bij Heerebout Advocatuur vindt u een zeer ervaren advocaat die zich heeft gespecialiseerd op diverse juridische gebieden. Een korte en heldere communicatie in combinatie met een scherpe prijsstelling draagt bij aan tijdwinst en kostenbesparing.

Heerebout Advocatuur is een degelijk en op ervaring geschoeide advocaat in de regio Aalsmeer, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Leiden, Nieuw Vennep, Oegstgeest, Roelofarendsveen, Sassenheim, Uithoorn, Voorhout, Warmond en omliggende gebieden.
De dienstverlening van Heerebout Advocatuur is puur gericht op het behartigen van de belangen van de cliënt.

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan kunt u uw verzekeraar verzoeken Heerebout Advocatuur de procedure te laten voeren op basis van uw verzekering en op kosten van de verzekeringsmaatschappij.
Heerebout Advocatuur is eveneens beschikbaar voor het uitbrengen van een second opinion.