Opletten bij huurovereenkomsten | Heerebout Advocatuur

Opletten bij huurovereenkomsten | Heerebout Advocatuur

 

Verhuurders hebben er nog wel eens een handje van allerlei dingen op internet op te zoeken en dan zelf aan de slag te gaan met huurcontracten. Of huurcontracten door pseudo-deskundigen te laten opstellen. Uiteindelijk komen ze dan toch bij mij en moet ik het probleem oplossen.

Kort gezegd: woonruimte mag tijdelijk worden verhuurd voor de duur van maximaal twee jaar, maar alleen als het zelfstandige woonruimte is. Een kamer mag voor maximaal vijf jaar tijdelijk worden verhuurd ( een kamer is onzelfstandige woonruimte). De wet eist echter dat dit op de juiste manier in het contract wordt geformuleerd. Het overeenkomen van “tijdelijk”, al zet je het nog zo vaak in het contract, is nietig als niet is voldaan aan de wet. Bovendien heb je ook nog kamerverhuur in de woning waarin je zelf woont, deze heeft ook weer een eigen wettelijke regeling.

Bij bedrijfsruimte kan dit ook: je mag winkelruimte voor maximaal twee jaar tijdelijk verhuren zonder huurbescherming. Maar als de huur daarna toch wordt verlengd dan is er weer huurbescherming.

Daarnaast heb je nog twee categorieën: overige bedrijfsruimten ( kantoren) en overige huur van onroerend goed ( percelen) die niet onder de andere regelingen vallen. Totaal kom ik dan al op zes verschillende situaties met allemaal een eigen wettelijke regeling en consequenties. Altijd een advocaat inschakelen is het devies.

Neemt u eerst contact op met Heerebout Advocatuur te Nieuw Vennep of info@heerebout-advocatuur.nl

Telefoon0252 620 557

Bekijk onze diensten!